Heerle 11 - Hoogstraten

Over Desta

Onze visie sedert 1956

Steenbakkerij Desta is een echt familiebedrijf. Het is ondertussen de derde generatie van de familie Desmedt die aan het roer staat van dit charmante bedrijf dat werd opgericht in 1956. Haar specialisatie is de productie van gevelstenen en kleiklinkers. Met de mogelijkheid om ook steenstrips te kunnen produceren en gevelstenen met een smalle gevelbreedte, is Desta reeds voorbereid op de toekomst waar we door de strengere energienormen meer en meer andere bouwmethoden zullen toepassen. 

Desta is een bekende fabrikant van keramische producten zoals gevelstenen, kleiklinkers en steenstrips. We leveren vanuit onze vestiging in Minderhout (Hoogstraten) stenen aan klanten in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Deze landen maken 95 procent uit van het afzetgebied. Daarnaast staan we open voor elke levering wereldwijd. 

Het productieproces van Desta is gebaseerd op de strengperstechniek. Dit levert sterk afgelijnde stenen op, ideaal voor gebouwen met een moderne en strakke architectuur. We kunnen onze gevelstenen ook een rustieke uitstraling geven door een bepaalde structuur te geven aan de gevelstenen en met onze trommelmachine kunnen we een verouderde look creëren.  

De klei voor onze producten wordt ontgonnen uit eigen bodem te Hoogstraten. Deze klei is roodbakkend, vrij van kalkinsluitsels en zéér geschikt voor de productie van bakstenen. We gebruiken eveneens de hoogkwalitatieve Westerwaldklei uit Duitsland, waardoor onze grote waaier aan basiskleuren (stenen met een homogeen gekleurde massa) zéér uitgebreid is. 

Vervolgens kunnen we in het productieproces nog extra kleurschakering geven aan de stenen door te engoberen (voor het bakken). In de gasgestookte tunneloven kan de zuurstoftoevoer handmatig ingesteld worden, en kunnen we ook reducerend bakken. Zo krijgen de stenen in de massa nog eens extra kleurschakering. 

Met al onze mogelijkheden in ons productieproces als uitgangspunt, zitten we graag met u aan tafel om voor uw project de mogelijkheden te bekijken. Dat kan gaan van vormstenen voor speciale vormen of hoeken in een gebouw, en het combineren van verschillende (nieuwe) formaten tot het creëren van nieuwe kleurschakeringen in de gevelstenen of het creëren van een mix van twee of meer gevelstenen in de door u gewenste verhouding. Rust uitstralen of contrast opwekken: samen creëren we de sfeer die u wenst.

Hebt u bouwplannen of wil u gewoon eens nader kennismaken met de verschillende mogelijkheden bij steenbakkerij Desta? Dan bent u altijd welkom of één van onze vertegenwoordigers komt graag bij u langs!

Eigen Onderzoek & Ontwikkeling

Naast de kleiontginning en de volledige controle over het bak- en afwerkingsproces, ontwikkelt Desta alle stenen in eigen huis. Via verschillende testproducties en proeven stemmen we de verschillende parameters op elkaar af zodat we exact het eindresultaat bekomen dat we wensen.

Niets aan het toeval overlaten

Desta laat niets aan het toeval over om topkwaliteit te leveren. Elke steen die onze fabriek verlaat, moet voldoen aan de strengste normen en kwaliteitscriteria. Er bestaat geen betere controleur dan het ervaren menselijke oog. Daarom ondergaat elke steen van Desta na het bakken en drogen een laatste visuele inspectie.

Elke bestelling in één keer gebakken

Elke bestelling - ook bij grote projecten- werken we af in één bakproces. Zo garanderen we absolute kleurvastheid en een gelijk-
matige samenstelling. We stockeren de volledige productie op onze eigen terreinen waarna u deze op afroep kan afhalen.

Een steen voor elke architectuur

Het productieproces van Desta verloopt via de strengperstechniek. Dit levert sterk afgelijnde gevelstenen op. Ideaal voor gebouwen met een moderne en strakke architectuur. Ook verlijmen is mogelijk. Of hebt u toch liever een rustieke uitstraling? Onze trommelmachine creëert in die gevallen de gewenste veroudering en structuureffecten.

Partners

{{ dto.title }}

{{ productDto.ProductCategoryTitleSingular }} {{ productDto.title }}
Configureer nu uw gevel